Gå til sidens indhold
 

Stenrevet ved Aarhus Ø

Aarhus Kommune har ført ca. 1.100 ton sten fra tidligere stenrev tilbage til havet ved Aarhus Ø. Stenrevet vil tiltrække fisk, sæler og marsvin og give byens borgere og turister naturoplevelser tæt på byen

Hvorfor etablere stenrev?

De fleste større stenrev i Aarhus Bugt er siden 1930’erne blevet fisket op og dermed ødelagt for at blive brugt til byggerier. Det har forarmet de naturligt forekommende stenrev ved bl.a. Mejl Flak. Mange af de fjernede sten dukker i disse år frem i forbindelse med gravearbejde ved de nye byggerier på Aarhus Ø, og det er disse sten, som nu føres tilbage til havet og skaber forbedrede levevilkår for dyr og planter.

  

Hvorfor stikker der sten op?

Stenene, som stikker op over havoverfladen, er en lille del af et større over- og undersøisk stenrev, som Aarhus Kommune i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening begyndte at etablere i sommeren 2013. De sten, du ser stikke op over vandet, er kun en lille del af de ca. 1.100 ton sten, som i første fase er ført tilbage til naturen. Det nye rev er ca. 10 meter bredt og 5-7 meter dybt. Efterhånden som flere tidligere stenrevssten dukker op under gravearbejderne, vil disse også blive ført tilbage til havet.

 

Besøg stenrevet på Aarhus Ø

Du kan se den oversøiske del af stenrevet ud for bugtpromenaden mellem Jette Tikjøbs Plads og indsejlingen til Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen. Se evt. kortet her på siden. Du er velkommen til at snorkle og dykke ved stenrevet.
 

 
 

Opdateret: 30.1.2017

Afdeling: Teknik og Miljø

Send kommentar:   Bolig og Projektudvikling

Telefon: 89 40 23 60

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code