Gå til sidens indhold
 
27.01.2012

Marina House: 45 lejeboliger er første færdige projekt på De Bynære Havnearealer

Det har længe summet af aktivitet på havnefronten i Aarhus, og nu er den første bygning på De Bynære Havnearealer klar til indflytning: Marina House med 45 lejeboliger til unge, udviklet af ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø A/S i samarbejde med bygherren Marina House ApS.

Fra byggeplads til bydel med beboere

Borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand for Teknik og Miljø Laura Hay forestod den officielle indvielse fredag den 27. januar. Borgmesteren glæder sig til at gå fra projektering til ibrugtagning;

”Det er en stor dag - både for den nye havnebydel og for Aarhus. De nye beboere skal være med til at skrive den nye bydels historie - skabe dens kvaliteter og forme dens traditioner. De er ægte, unge Aarhus pionerer og oven i købet af den meget heldige slags, for det er svært at forestille sig et bedre sted at bo. Mangfoldighed i boligmassen har hele tiden været en høj prioritet for kommunen i udviklingen af den nye havnebydel. Det er derfor en særlig glæde for mig, at de første boliger er målrettet studerende og andre unge, som altid har været udfordret på boligsøgningen i en by som Aarhus.”

 

Aarhus styrkes som studieby

Rådmand Laura Hay peger på, at De Bynære havnearealer med opførelsen af en række ungdomsboligprojekter og to uddannelsesinstitutioner placeret i Navitas bidrager til, at Aarhus fortsat kan være i front som uddannelsesby:

”Den nye bydel på havnefronten er et fantastisk eksempel på den vækst og udvikling, vi har skabt og kan fastholde i Aarhus. Aarhus skal være en studieby i verdensklasse. Derfor er det utrolig positivt, at vi nu får et spændende ungdoms- og studiemiljø på den nye bydel på havnen. Det opfatter jeg som en stor gevinst. Både for beboerne, for Aarhus som studieby og for De Bynære Havnearealer. Når vi forener kræfterne, skaber vi forudsætningerne for byens fortsatte vækst. Og i tilfældet Marina House har ejendomsselskab og udviklingsselskab på bedste vis forstået at udfylde de rammer, som Aarhus Kommune har stillet til rådighed.”

 
Til tiden - inden for budgettet

Ejendomsselskabet Marina House ApS er ejer af bygningen. Medejer og direktør Henning Norup siger:

”Vi har meget positive forventninger til udviklingen på boligmarkedet i Aarhus i årene fremover, ikke mindst på grund af byens tiltrækning af unge til områdets mange uddannelsesinstitutioner. Vi er derfor glade for, at vi i Sjælsø har haft en partner, der virkelig har knoklet for sagen. Sjælsø har haft så godt fat i projektstyringen, at både tidsplan og budget er overholdt til punkt og prikke. Det har været en meget konstruktiv og dynamisk proces, hvor vi løbende har tilpasset byggeriet, så vi i dag har nogle meget attraktive boliger.”

Afdelingsdirektør Carsten Raundahl fra Sjælsø Danmark A/S deler Henning Norups tilfredshed:

”Det har været et gnidningsfrit samarbejde med både bygherre og rådgivere. Vi har været gla-de for at deltage i opførelsen af Marina House. Med projektet deltager Sjælsø aktivt i udviklin-gen af byggemulighederne på De Bynære Havnearealer, som vi ser som et af provinsens mest spændende udviklingsområder i årene fremover.”

Flere boliger på havnefronten

Marina House er ikke det eneste boligprojekt i den nye havnebydel, som er målrettet byens unge. Sjælsø har således indgået aftale med Teknisk Kollegium II i Aarhus om opførelse af det 12 etager høje Grundfos Kollegiet med i alt 159 kollegieboliger på nabogrunden til Marina House. Senere i år følger ca. 150 boliger til unge i Boligforeningen Ringgårdens to projekter 0-energihuset I og II. Lidt længere ude på Nordhavnen flytter de første beboere ind i 1. etape af Lighthouse-projektet til maj.

Link til denne side

Nyheder

 • 16.11.2015

  Byudvikling på Sydhavnen

  Torsdag den 19. november inviterer Aarhus Kommune alle interesserede til orienterende borgermøde om Sydhavnskvarteret.
 • 29.09.2014

  At bo i Aarhus Ø

  På Arkitekturens Dag inviteres hele Aarhus til åbne huse i Aarhus Ø. Beboere, arkitekter og kommunen viser den nye bydel frem, og fortæller om de kvaliteter og udfordringer livet på havnen bringer
 • 16.09.2014

  Bassin 7 på Aarhus Ø bliver hele byens nye oplevelsessted

  Borgmester Jacob Bundsgaard og Bjarke Ingels fra BIG har præsenteret en udviklingsplan for området Bassin 7 på Aarhus’ nye havnefront. Området rummer et fantastisk potentiale som samlingspunkt for hele byen, og det er udgangspunktet for den fremtidige udvikling af området.
 • 13.05.2014

  Urban ART Gallery - gadekunst på Aarhus Ø

  Lørdag den 17. maj forandrer 15 lokale kunstnere hegn, sten, containere og betonkummer til kunstlærreder, når Urban ART Gallery indtager Aarhus Ø.
 • 13.05.2014

  Aarhus ø - en kanalby på kanten af havet

  De nye havnepladser begynder at tage form på Aarhus Ø – og bydelen er godt på vej til at blive en charmerende kanalby. I dag blev kanalen ved Navitas åbnet, og når den sydvendte trappeopsats foran Navitas står færdig til august, kan man på få minutter gå fra cafeerne i Midtbyen og ned og dyppe tæerne i vandkanten
 
 

Opdateret: 15.5.2012

Afdeling:

Send kommentar: Center for Byudvikling og Mobilitet

Telefon: 8940 2362

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden