Gå til sidens indhold
 
31.10.2011

Visionært erhvervsbyggeri på vej til ny havnebydel

Magistraten i Aarhus Kommune har på sit møde i dag sagt ja til at sælge et areal på De Bynære Havnearealer i Aarhus til Konsortiet Anpartsselskabet Ø2. De lokale kræfter, som står bag, vil opføre et arkitektonisk og konceptuelt anderledes kontorbyggeri. De første rammeaftaler for lejekontrakter med anerkendte erhvervsvirksomheder ér skrevet under.
Aarhus Kommune kunne på et pressemøde i dag præsentere de kommende ejere og lejere af konceptet ”Pakhus 2013”, som nu skal opføres på den nye havnebydel som nærmeste nabo til de igangværende boligbyggerier Isbjerget og Lighthouse*. Ejerkredsen bag ”Pakhus 2013” er lokal og delvist den samme, som står bag netop Lighthouse*-projektet.

”Pakhus 2013” består i alt af ca. 35.000 kvm. erhvervsbyggeri. Blandt de første lejere bliver bl.a. Aarhus-afdelingen af ingeniørfirmaet Moe & Brødsgaard, Nybolig Erhverv Aarhus og AART architects.

Det er tanken ikke blot at opføre et ”almindeligt” kontorhus, men at skabe et anderledes og nytænkende miljø, som understøtter visionen om en levende og mangfoldig bydel, hvor der er liv døgnets 24 timer - også i en kontorejendom.

Borgmester Jacob Bundsgaard siger:
"Der er allerede fuld gang i boligbyggerierne på De Bynære Havnearealer, hvor de første beboere flytter ind lige efter årsskiftet. Med ”Pakhus 2013” får vi nu også for alvor skudt erhvervsbyggerierne i gang på Nordhavnen. Og det er helt afgørende for, at vi får en mangfoldig og blandet bydel. Derfor er det med stor glæde, at vi i dag har sagt ja til det ekstremt spændende koncept, som ”Pakhus 2013” er."

Rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay supplerer:
"Med ”Pakhus 2013” får vi et kontorhus, som er unikt - hvad angår såvel arkitekturen som konceptet. Ønskerne om at flytte ind i det nye kontorhus fra så vægtige aktører i erhvervslivet, er et meget stærkt signal om, at der også blandt virksomhederne i Aarhus er en stærk tro på, at havnebydelen bliver et utrolig attraktivt sted."

Rune Kilden er den ene af to direktører i Anpartsselskabet Ø2, som opfører byggeriet. Han forklarer om tankerne bag:
"Vores store styrke er at have en ejerkreds, som også har ambitioner for hele havneudviklingen og hele vores by. Derfor opfører vi ikke ”bare” et kontorhus. Vi vil i samarbejde med vores netværk af byens erhvervsvirksomheder skabe et nyt koncept, som sikrer mangfoldighed og forskellighed i anvendelsen af ejendommen, så den pulserer af liv og aktivitet – også uden for almindelig arbejdstid."

Én af de kommende lejere i første etape af byggeriet er ingeniørfirmaet Moe & Brødsgaard, som flytter sin ekspanderende Aarhus-afdeling med ca. 60 medarbejdere til ”Pakhus 2013”.

"Udviklingen af den nye havnebydel er et fantastisk scoop for Aarhus, og det er helt oplagt for en moderne vidensvirksomhed som vores at være med her. Når vi vælger ”Pakhus 2013” handler det bl.a. om, at vi her får mulighed for at engagere os i området på en helt ny måde og sammen med en række andre, interessante virksomheder nytænke og udvikle fremtidens erhvervsbyggeri," siger regionschef Ole M. Mikkelsen.

Også Nybolig Erhverv Aarhus flytter ind i det nye erhvervsbyggeri.
"”Pakhus 2013” er et ekstremt spændende projekt, hvor vi kan være med til at sætte vores præg på udviklingen af både byggeriet og havnebydelen fra starten. Som erhvervsmægler skal vi selvfølgelig være med der, hvor nye koncepter inden for moderne kontor- og erhvervsbyggeri bliver udviklet," mener direktør og indehaver Erik Andresen.

"Med sine mange spændende byggeprojekter og ikke mindst ”Pakhus 2013” brander den nye havnebydel Aarhus som et centrum for arkitektur og design. Som en kreativ virksomhed i konstant udvikling mod nye erfaringer og mål ser vi i ”Pakhus 2013” et anderledes erhvervsbyggeri med kant og plads til mangfoldighed i et dynamisk fællesskab," supplerer Anders Tyrrestrup, partner i AART architects.

Aarhus Byråd forventes at godkende salget af erhvervsbyggefeltet på De Bynære Havnearealer til Anpartsselskabet Ø2 på mødet den 9. november 2011.
Link til denne side

Nyheder

 • 10.01.2014

  Entasis, Praksis og Schønherr vinder konkurrencen om internationalt sejlsportscenter

  Arkitektfirmaet Entasis i samarbejde med Praksis Arkitekter, Henry Jensen A/S og Schønherr A/S er af en enstemmig dommerkomite blevet valgt til at viderebearbejde deres projektforslag og realisere visionen om Aarhus Internationale Sejlsportscenter.
 • 25.10.2013

  Udsigtstårn bliver nyt hot spot og opholdssted på Aarhus Ø

  Det bliver arkitekt Dorte Mandrups overbevisende forslag til et udsigtstårn på Aarhus Ø, som skal realiseres. Det blev afsløret på et pressemøde i dag, hvor fem fornemme forslag til et nyt udsigtstårn blev fremvist.
 • 12.09.2013

  BIG og Gehl Architects skal gentænke havnefront i Aarhus

  To af de største kapaciteter inden for dansk og international arkitektur og byudvikling skal være med til at gentænke og udvikle en del af havnefronten i Aarhus. Torsdag pegede et enigt bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter for partierne i Aarhus Byråd på et konsortium med bl.a. Bjarke Ingels Group (BIG) og Gehl Architects som det team, der sammen med Aarhus Kommune skal skabe en udviklingsplan for ét af de mest attraktive områder på Aarhus Ø.
 • 21.06.2013

  Erhvervs- og boligbyggeriet Pakhus 2013 skydes nu igang

  Ejerkredsen bag Pakhus 2013 udnytter nu deres optionsaftale med Aarhus Kom-mune og skyder dermed processen i gang, som skal føre til opførelsen af 15.000 etagemeter erhverv og bolig i 2014. Når første del af byggeriet står færdigt, kan Aarhus Kommune færdiggøre kanaler og infrastruktur i området
 • 18.06.2013

  Lystfiskere er velkomne på Aarhus Ø

  Der er de seneste dage opstået tvivl om, hvorvidt lystfiskerne kan fiske ved den nye havnebydel. Lystfiskerne er fortsat velkomne til at fiske på Aarhus Ø.

 
 

Opdateret: 21.12.2011

Afdeling: Arealudvikling Aarhus

Send kommentar:   Lotte Pape

Telefon: 8940 2362

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden