Gå til sidens indhold
 
31.10.2011

Visionært erhvervsbyggeri på vej til ny havnebydel

Magistraten i Aarhus Kommune har på sit møde i dag sagt ja til at sælge et areal på De Bynære Havnearealer i Aarhus til Konsortiet Anpartsselskabet Ø2. De lokale kræfter, som står bag, vil opføre et arkitektonisk og konceptuelt anderledes kontorbyggeri. De første rammeaftaler for lejekontrakter med anerkendte erhvervsvirksomheder ér skrevet under.
Aarhus Kommune kunne på et pressemøde i dag præsentere de kommende ejere og lejere af konceptet ”Pakhus 2013”, som nu skal opføres på den nye havnebydel som nærmeste nabo til de igangværende boligbyggerier Isbjerget og Lighthouse*. Ejerkredsen bag ”Pakhus 2013” er lokal og delvist den samme, som står bag netop Lighthouse*-projektet.

”Pakhus 2013” består i alt af ca. 35.000 kvm. erhvervsbyggeri. Blandt de første lejere bliver bl.a. Aarhus-afdelingen af ingeniørfirmaet Moe & Brødsgaard, Nybolig Erhverv Aarhus og AART architects.

Det er tanken ikke blot at opføre et ”almindeligt” kontorhus, men at skabe et anderledes og nytænkende miljø, som understøtter visionen om en levende og mangfoldig bydel, hvor der er liv døgnets 24 timer - også i en kontorejendom.

Borgmester Jacob Bundsgaard siger:
"Der er allerede fuld gang i boligbyggerierne på De Bynære Havnearealer, hvor de første beboere flytter ind lige efter årsskiftet. Med ”Pakhus 2013” får vi nu også for alvor skudt erhvervsbyggerierne i gang på Nordhavnen. Og det er helt afgørende for, at vi får en mangfoldig og blandet bydel. Derfor er det med stor glæde, at vi i dag har sagt ja til det ekstremt spændende koncept, som ”Pakhus 2013” er."

Rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay supplerer:
"Med ”Pakhus 2013” får vi et kontorhus, som er unikt - hvad angår såvel arkitekturen som konceptet. Ønskerne om at flytte ind i det nye kontorhus fra så vægtige aktører i erhvervslivet, er et meget stærkt signal om, at der også blandt virksomhederne i Aarhus er en stærk tro på, at havnebydelen bliver et utrolig attraktivt sted."

Rune Kilden er den ene af to direktører i Anpartsselskabet Ø2, som opfører byggeriet. Han forklarer om tankerne bag:
"Vores store styrke er at have en ejerkreds, som også har ambitioner for hele havneudviklingen og hele vores by. Derfor opfører vi ikke ”bare” et kontorhus. Vi vil i samarbejde med vores netværk af byens erhvervsvirksomheder skabe et nyt koncept, som sikrer mangfoldighed og forskellighed i anvendelsen af ejendommen, så den pulserer af liv og aktivitet – også uden for almindelig arbejdstid."

Én af de kommende lejere i første etape af byggeriet er ingeniørfirmaet Moe & Brødsgaard, som flytter sin ekspanderende Aarhus-afdeling med ca. 60 medarbejdere til ”Pakhus 2013”.

"Udviklingen af den nye havnebydel er et fantastisk scoop for Aarhus, og det er helt oplagt for en moderne vidensvirksomhed som vores at være med her. Når vi vælger ”Pakhus 2013” handler det bl.a. om, at vi her får mulighed for at engagere os i området på en helt ny måde og sammen med en række andre, interessante virksomheder nytænke og udvikle fremtidens erhvervsbyggeri," siger regionschef Ole M. Mikkelsen.

Også Nybolig Erhverv Aarhus flytter ind i det nye erhvervsbyggeri.
"”Pakhus 2013” er et ekstremt spændende projekt, hvor vi kan være med til at sætte vores præg på udviklingen af både byggeriet og havnebydelen fra starten. Som erhvervsmægler skal vi selvfølgelig være med der, hvor nye koncepter inden for moderne kontor- og erhvervsbyggeri bliver udviklet," mener direktør og indehaver Erik Andresen.

"Med sine mange spændende byggeprojekter og ikke mindst ”Pakhus 2013” brander den nye havnebydel Aarhus som et centrum for arkitektur og design. Som en kreativ virksomhed i konstant udvikling mod nye erfaringer og mål ser vi i ”Pakhus 2013” et anderledes erhvervsbyggeri med kant og plads til mangfoldighed i et dynamisk fællesskab," supplerer Anders Tyrrestrup, partner i AART architects.

Aarhus Byråd forventes at godkende salget af erhvervsbyggefeltet på De Bynære Havnearealer til Anpartsselskabet Ø2 på mødet den 9. november 2011.
Link til denne side

Nyheder

 • 16.11.2015

  Byudvikling på Sydhavnen

  Torsdag den 19. november inviterer Aarhus Kommune alle interesserede til orienterende borgermøde om Sydhavnskvarteret.
 • 29.09.2014

  At bo i Aarhus Ø

  På Arkitekturens Dag inviteres hele Aarhus til åbne huse i Aarhus Ø. Beboere, arkitekter og kommunen viser den nye bydel frem, og fortæller om de kvaliteter og udfordringer livet på havnen bringer
 • 16.09.2014

  Bassin 7 på Aarhus Ø bliver hele byens nye oplevelsessted

  Borgmester Jacob Bundsgaard og Bjarke Ingels fra BIG har præsenteret en udviklingsplan for området Bassin 7 på Aarhus’ nye havnefront. Området rummer et fantastisk potentiale som samlingspunkt for hele byen, og det er udgangspunktet for den fremtidige udvikling af området.
 • 13.05.2014

  Urban ART Gallery - gadekunst på Aarhus Ø

  Lørdag den 17. maj forandrer 15 lokale kunstnere hegn, sten, containere og betonkummer til kunstlærreder, når Urban ART Gallery indtager Aarhus Ø.
 • 13.05.2014

  Aarhus ø - en kanalby på kanten af havet

  De nye havnepladser begynder at tage form på Aarhus Ø – og bydelen er godt på vej til at blive en charmerende kanalby. I dag blev kanalen ved Navitas åbnet, og når den sydvendte trappeopsats foran Navitas står færdig til august, kan man på få minutter gå fra cafeerne i Midtbyen og ned og dyppe tæerne i vandkanten
 
 

Opdateret: 21.12.2011

Afdeling:

Send kommentar: Center for Byudvikling og Mobilitet

Telefon: 8940 2362

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden