Gå til sidens indhold
 
03.11.2011

Nyt boligbyggeri på Nordhavnen: Havnehusene

Brabrand Boligforening offentliggjorde i går sit kommende boligbyggeri på de Bynære Havnearealer under titlen "Boliger til alle på Nordhavnen": Havnehusene med både familieboliger og ungdomsboliger

Brabrand Boligforening skriver om projektet:

Boliger til alle på Nordhavnen. Sådan lød konkurrenceprogrammet for Brabrand Boligforenings 83 familieboliger og 155 ungdomsboliger på havnen. Onsdag d. 2. november afslørede rådmand Laura Hay vinderprojektet ved en reception på Rådhuset.
Det blev projektet "Havnehusene" som vandt. Teamet består af arkitekterne Luplau & Poulsen og Adept samt Dansk Boligbyg og Niras.

Projektet adskiller sig fra øvrige havneprojekter ved ikke at have karakter af et større ikonbyggeri men er derimod et byggeri, der går langt længere i forhold til opfyldelse af energikrav end de, der er formuleret af byråd og folketing. Det er Brabrand Boligforenings mål, at byggeriet på havnen kommer til at opfylde energi-kravet 2025. En energiklasse som endnu ikke er formuleret.

Byggeriet bliver dermed energineutralt med hensyn til:
- energi til opvarmning
- ventilation
- køling og varmt brugsvand
Et hus, der ikke har behov for at få tilført energi - og så oven i købet indenfor rammebeløbet, hvilket igen betyder at boligerne kan udlejes til en mere end konkurrencedygtig husleje.

Boligerne bliver fra 78 - 115 m2 - 2, 3, 4 og 5 rums - alle gennemlyste.
Til byggeriet kommer underjordisk parkering.
Vi forventer første spadestik august-september næste år.


Link til denne side

Nyheder

 • 10.01.2014

  Entasis, Praksis og Schønherr vinder konkurrencen om internationalt sejlsportscenter

  Arkitektfirmaet Entasis i samarbejde med Praksis Arkitekter, Henry Jensen A/S og Schønherr A/S er af en enstemmig dommerkomite blevet valgt til at viderebearbejde deres projektforslag og realisere visionen om Aarhus Internationale Sejlsportscenter.
 • 25.10.2013

  Udsigtstårn bliver nyt hot spot og opholdssted på Aarhus Ø

  Det bliver arkitekt Dorte Mandrups overbevisende forslag til et udsigtstårn på Aarhus Ø, som skal realiseres. Det blev afsløret på et pressemøde i dag, hvor fem fornemme forslag til et nyt udsigtstårn blev fremvist.
 • 12.09.2013

  BIG og Gehl Architects skal gentænke havnefront i Aarhus

  To af de største kapaciteter inden for dansk og international arkitektur og byudvikling skal være med til at gentænke og udvikle en del af havnefronten i Aarhus. Torsdag pegede et enigt bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter for partierne i Aarhus Byråd på et konsortium med bl.a. Bjarke Ingels Group (BIG) og Gehl Architects som det team, der sammen med Aarhus Kommune skal skabe en udviklingsplan for ét af de mest attraktive områder på Aarhus Ø.
 • 21.06.2013

  Erhvervs- og boligbyggeriet Pakhus 2013 skydes nu igang

  Ejerkredsen bag Pakhus 2013 udnytter nu deres optionsaftale med Aarhus Kom-mune og skyder dermed processen i gang, som skal føre til opførelsen af 15.000 etagemeter erhverv og bolig i 2014. Når første del af byggeriet står færdigt, kan Aarhus Kommune færdiggøre kanaler og infrastruktur i området
 • 18.06.2013

  Lystfiskere er velkomne på Aarhus Ø

  Der er de seneste dage opstået tvivl om, hvorvidt lystfiskerne kan fiske ved den nye havnebydel. Lystfiskerne er fortsat velkomne til at fiske på Aarhus Ø.

 
 

Opdateret: 18.12.2012

Afdeling: Arealudvikling Aarhus

Send kommentar:   Lotte Pape

Telefon: 8940 2362

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden