Gå til sidens indhold
 
03.11.2011

Nyt boligbyggeri på Nordhavnen: Havnehusene

Brabrand Boligforening offentliggjorde i går sit kommende boligbyggeri på de Bynære Havnearealer under titlen "Boliger til alle på Nordhavnen": Havnehusene med både familieboliger og ungdomsboliger

Brabrand Boligforening skriver om projektet:

Boliger til alle på Nordhavnen. Sådan lød konkurrenceprogrammet for Brabrand Boligforenings 83 familieboliger og 155 ungdomsboliger på havnen. Onsdag d. 2. november afslørede rådmand Laura Hay vinderprojektet ved en reception på Rådhuset.
Det blev projektet "Havnehusene" som vandt. Teamet består af arkitekterne Luplau & Poulsen og Adept samt Dansk Boligbyg og Niras.

Projektet adskiller sig fra øvrige havneprojekter ved ikke at have karakter af et større ikonbyggeri men er derimod et byggeri, der går langt længere i forhold til opfyldelse af energikrav end de, der er formuleret af byråd og folketing. Det er Brabrand Boligforenings mål, at byggeriet på havnen kommer til at opfylde energi-kravet 2025. En energiklasse som endnu ikke er formuleret.

Byggeriet bliver dermed energineutralt med hensyn til:
- energi til opvarmning
- ventilation
- køling og varmt brugsvand
Et hus, der ikke har behov for at få tilført energi - og så oven i købet indenfor rammebeløbet, hvilket igen betyder at boligerne kan udlejes til en mere end konkurrencedygtig husleje.

Boligerne bliver fra 78 - 115 m2 - 2, 3, 4 og 5 rums - alle gennemlyste.
Til byggeriet kommer underjordisk parkering.
Vi forventer første spadestik august-september næste år.


Link til denne side

Nyheder

Der blev ikke fundet nogen resultater

 
 

Opdateret: 18.12.2012

Afdeling:

Send kommentar: Center for Byudvikling og Mobilitet

Telefon: 8940 2362

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden