Gå til sidens indhold
 
03.11.2011

Nyt boligbyggeri på Nordhavnen: Havnehusene

Brabrand Boligforening offentliggjorde i går sit kommende boligbyggeri på de Bynære Havnearealer under titlen "Boliger til alle på Nordhavnen": Havnehusene med både familieboliger og ungdomsboliger

Brabrand Boligforening skriver om projektet:

Boliger til alle på Nordhavnen. Sådan lød konkurrenceprogrammet for Brabrand Boligforenings 83 familieboliger og 155 ungdomsboliger på havnen. Onsdag d. 2. november afslørede rådmand Laura Hay vinderprojektet ved en reception på Rådhuset.
Det blev projektet "Havnehusene" som vandt. Teamet består af arkitekterne Luplau & Poulsen og Adept samt Dansk Boligbyg og Niras.

Projektet adskiller sig fra øvrige havneprojekter ved ikke at have karakter af et større ikonbyggeri men er derimod et byggeri, der går langt længere i forhold til opfyldelse af energikrav end de, der er formuleret af byråd og folketing. Det er Brabrand Boligforenings mål, at byggeriet på havnen kommer til at opfylde energi-kravet 2025. En energiklasse som endnu ikke er formuleret.

Byggeriet bliver dermed energineutralt med hensyn til:
- energi til opvarmning
- ventilation
- køling og varmt brugsvand
Et hus, der ikke har behov for at få tilført energi - og så oven i købet indenfor rammebeløbet, hvilket igen betyder at boligerne kan udlejes til en mere end konkurrencedygtig husleje.

Boligerne bliver fra 78 - 115 m2 - 2, 3, 4 og 5 rums - alle gennemlyste.
Til byggeriet kommer underjordisk parkering.
Vi forventer første spadestik august-september næste år.


Link til denne side

Nyheder

 • 16.11.2015

  Byudvikling på Sydhavnen

  Torsdag den 19. november inviterer Aarhus Kommune alle interesserede til orienterende borgermøde om Sydhavnskvarteret.
 • 29.09.2014

  At bo i Aarhus Ø

  På Arkitekturens Dag inviteres hele Aarhus til åbne huse i Aarhus Ø. Beboere, arkitekter og kommunen viser den nye bydel frem, og fortæller om de kvaliteter og udfordringer livet på havnen bringer
 • 16.09.2014

  Bassin 7 på Aarhus Ø bliver hele byens nye oplevelsessted

  Borgmester Jacob Bundsgaard og Bjarke Ingels fra BIG har præsenteret en udviklingsplan for området Bassin 7 på Aarhus’ nye havnefront. Området rummer et fantastisk potentiale som samlingspunkt for hele byen, og det er udgangspunktet for den fremtidige udvikling af området.
 • 13.05.2014

  Urban ART Gallery - gadekunst på Aarhus Ø

  Lørdag den 17. maj forandrer 15 lokale kunstnere hegn, sten, containere og betonkummer til kunstlærreder, når Urban ART Gallery indtager Aarhus Ø.
 • 13.05.2014

  Aarhus ø - en kanalby på kanten af havet

  De nye havnepladser begynder at tage form på Aarhus Ø – og bydelen er godt på vej til at blive en charmerende kanalby. I dag blev kanalen ved Navitas åbnet, og når den sydvendte trappeopsats foran Navitas står færdig til august, kan man på få minutter gå fra cafeerne i Midtbyen og ned og dyppe tæerne i vandkanten
 
 

Opdateret: 18.12.2012

Afdeling:

Send kommentar: Center for Byudvikling og Mobilitet

Telefon: 8940 2362

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden