Gå til sidens indhold
 

Vilkår for bygge- og anlægsarbejde

Som nabo til havnen kan det desværre ikke undgås, at man oplever gener i forbindelse med anlægsarbejdet. Generne vil typisk være relateret til støj samt i mindre grad støv og vibrationer.

Som myndighed på området er det Aarhus Kommune, Natur og Miljø, der bestemmer under hvilke vilkår bygge- og anlægsarbejdet må udføres. Arbejdet med De Bynære Havnearealer er underlagt de samme vilkår, som gælder for andet byggeri i Aarhus Kommune og er som følger:

 

  • I tidsrummet kl. 07.00-18.00 på hverdage og kl. 07.00-14.00 på lørdage må der udføres støjende arbejde. Der er ingen støjgrænser i dette tidsrum
  • Ramning må foretages på hverdage i tidsrummet kl. 08.00-18.00 og hvis meget nødvendigt også på lørdage i tidsrummet 08.00-14.00. Der er opstillet krav til vibrationsniveauet i nærliggende bebyggelse, men pga. afstanden forventes ramningen ikke at give anledning til overskridelse af denne grænse

 

Ovenstående medfører ikke, at det kun er tilladt at udføre arbejde i det anførte tidsrum, men alene hvornår der må udføres støjende arbejde. Arbejdes der indenfor tidsrummet kl. 18.00-07.00 skal dette udføres under hensyntagen til Miljøstyrelsens normale støjgrænser.

Der kan forekomme perioder, hvor arbejdets art nødvendiggør, at der udføres støjende arbejde udenfor tidsrummet kl. 07.00-18.00, fx i forbindelse med støbning af større emner. Såfremt dette er påkrævet, vil det kun ske med forudgående tilladelse fra Natur og Miljø.

Hvis du ønsker yderligere information om byggeaktiviteterne og tidsforløb mv., kan du henvende dig til Center for Byudvikling og Mobilitet.

Hvis du oplever gener i form af støv, støj og vibrationer, som du ønsker at klage over, så skal klagen rettes til Natur og Miljø, som er myndighed på området.

 
 

Opdateret: 22.1.2016

Afdeling:

Send kommentar: Center for Byudvikling og Mobilitet

Telefon: 8940 2362

 
 
 

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om siden

CAPTCHA
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code